Anže Kopitar in Joc Pečečnik ponovno dobrodelna ​

9. Dobrodelni golf turnir Rdeče Žoge in Anžeta Kopitarja na Bledu je letos ponovno dokazal, da dobrodelnost ne pozna meja. Vrhunski športnik Anže Kopitar in podjetnik ter soustanovitelj ustanove Rdeča Žoga, Joc Pečečnik, sta združila moči in s pomočjo donacij uspešnih slovenskih podjetij zbrala 239.757,75 evrov.

Z zbranimi sredstvi smo pomagali socialno šibkejšim družinam in posameznikom ter pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice. Poskrbeli smo tudi za nasmehe na otroških obrazih, po tem, ko smo jih pred prazniki obdarili z božičnimi darili.

Delite objavo na socialnih omrežjih

Brezplačna šola v naravi za 178 slovenskih otrok

Rdeča Žoga je 178 otrokom iz 19 slovenskih osnovnih šol omogočila brezplačno šolo v naravi s finančnimi sredstvi, ki smo jih zbrali na lanskoletnem Dobrodelnem golf turnirnju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu (letošnjega je žal odnesel korona virus). Nekatere osnovne šole so morale v preteklem šolskem letu program šole v naravi zaradi korona virusa odpovedati, a bodo otroci, ko se epidemiološko stanje v državi izboljša, brezplačno koristili šolo v naravi v letošnjem letu.

Ustanova Rdeča žoga narisala 70 otroških nasmehov

V humanitarni ustanovi Rdeča žoga smo imeli v decembrskih dneh polne roke dela. Pomagali smo dobrim možem, da so lahko izpolnili vse skrite želje otrok, tudi tistih iz socialno ogroženih družin. Skupaj z božičkom smo prebirali pisma najmlajših iz vse Slovenije in 70 otrokom tudi izpolnili skrite želje, ki so jih v pismo božičku narisali. Pisma 50 otrok smo pridobili s pomočjo Humanitarnega in dobrodelnega društva Trije zimski botri, 20 pisem pa so napisali otroci OŠ Danile Kumar v Ljubljani. Skrite želje otrok smo izpolnili s pomočjo finančnih sredstev, ki smo jih zbrali na letošnjem Dobrodelnem golfu turnirju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu.