Brezplačna šola v naravi za 178 slovenskih otrok

Ko smo preteklega decembra v sodelovanju z organizacijo Trije Botri na obraze sedemdesetih otrok narisali nasmehe ter obdarili in izpolnili sanje tistim, ki v težkih življenjskih okoliščinah težko najdejo žarek upanja, smo se odločili, da z dobrodelnostjo nadaljujemo tudi v letošnjem šolskem letu.

Rdeča Žoga je 178 otrokom iz 19 slovenskih osnovnih šol omogočila brezplačno šolo v naravi s finančnimi sredstvi, ki smo jih zbrali na lanskoletnem Dobrodelnem golf turnirnju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu (letošnjega je žal odnesel korona virus). Nekatere osnovne šole so morale v preteklem šolskem letu program šole v naravi zaradi korona virusa odpovedati, a bodo otroci, ko se epidemiološko stanje v državi izboljša, brezplačno koristili šolo v naravi v letošnjem letu.

O zadovoljstvu otrok pričajo fotografije in zahvale, ki smo jih prejeli na naslov Ustanove Rdeča Žoga.

Vsekakor bo Ustanova Rdeča Žoga v letošnjem letu, ko je situacija v državi zaradi korona virusa izjemno obremenjujoča tudi za otroke, naredila vse, da jim olajša vsakdan in pričara kakšen brezskrben trenutek. Hvala za zaupanje! In ne pozabite. Dobrodelnost je med nami doma in ne pozna meja.

Delite objavo na socialnih omrežjih

Ustanova Rdeča žoga narisala 70 otroških nasmehov

V humanitarni ustanovi Rdeča žoga smo imeli v decembrskih dneh polne roke dela. Pomagali smo dobrim možem, da so lahko izpolnili vse skrite želje otrok, tudi tistih iz socialno ogroženih družin. Skupaj z božičkom smo prebirali pisma najmlajših iz vse Slovenije in 70 otrokom tudi izpolnili skrite želje, ki so jih v pismo božičku narisali. Pisma 50 otrok smo pridobili s pomočjo Humanitarnega in dobrodelnega društva Trije zimski botri, 20 pisem pa so napisali otroci OŠ Danile Kumar v Ljubljani. Skrite želje otrok smo izpolnili s pomočjo finančnih sredstev, ki smo jih zbrali na letošnjem Dobrodelnem golfu turnirju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu.

Anže Kopitar in Joc Pečečnik ponovno dobrodelna ​

Letošnji tradicionalni golf turnir na Bledu je bil rekorden. Zbrali smo znesek v višini 239.757,75 evra.
Tradicionalni turnir v golfu na Bledu je letos ponovno dokazal, da dobrodelnost ne pozna meja. Vrhunski športnik Anže Kopitar in podjetnik ter soustanovitelj ustanove Rdeča Žoga, Joc Pečečnik, sta združila moči in s pomočjo donacij uspešnih slovenskih podjetij zbrala 239.757,75 evra. Z zbranimi sredstvi smo pomagali socialno šibkejšim družinam in posameznikom ter pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice. Poskrbeli smo tudi za nasmehe na otroških obrazih, po tem, ko smo jih pred prazniki obdarili z božičnimi darili.

Zahvale otrok, osnovnih šol in

Zahvale otrok, osnovnih šol in