Z obiskom pri papežu Benediktu XVI. v Vatikanu se je začela zgodba Rdeče žoge

Slovenski podjetnik Joc Pečečnik je februarja leta 2009 na Trgu svetega Petra v Vatikanu papežu Benediktu XVI. izročil rdečo žogo, simbol svoje istoimenske dobrodelne ustanove

Z izročitvijo rdeče žoge Benediktu XVI. je po splošni avdienci začela dobrodelna ustanova tudi formalno delovati.

Delite objavo na socialnih omrežjih

Brezplačna šola v naravi za 178 slovenskih otrok

Rdeča Žoga je 178 otrokom iz 19 slovenskih osnovnih šol omogočila brezplačno šolo v naravi s finančnimi sredstvi, ki smo jih zbrali na lanskoletnem Dobrodelnem golf turnirnju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu (letošnjega je žal odnesel korona virus). Nekatere osnovne šole so morale v preteklem šolskem letu program šole v naravi zaradi korona virusa odpovedati, a bodo otroci, ko se epidemiološko stanje v državi izboljša, brezplačno koristili šolo v naravi v letošnjem letu.

Ustanova Rdeča žoga narisala 70 otroških nasmehov

V humanitarni ustanovi Rdeča žoga smo imeli v decembrskih dneh polne roke dela. Pomagali smo dobrim možem, da so lahko izpolnili vse skrite želje otrok, tudi tistih iz socialno ogroženih družin. Skupaj z božičkom smo prebirali pisma najmlajših iz vse Slovenije in 70 otrokom tudi izpolnili skrite želje, ki so jih v pismo božičku narisali. Pisma 50 otrok smo pridobili s pomočjo Humanitarnega in dobrodelnega društva Trije zimski botri, 20 pisem pa so napisali otroci OŠ Danile Kumar v Ljubljani. Skrite želje otrok smo izpolnili s pomočjo finančnih sredstev, ki smo jih zbrali na letošnjem Dobrodelnem golfu turnirju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu.