Z obiskom pri papežu Benediktu XVI. v Vatikanu se je začela zgodba Rdeče žoge

Slovenski podjetnik Joc Pečečnik je februarja leta 2009 na Trgu svetega Petra v Vatikanu papežu Benediktu XVI. izročil rdečo žogo, simbol svoje istoimenske dobrodelne ustanove

Z izročitvijo rdeče žoge Benediktu XVI. je po splošni avdienci začela dobrodelna ustanova tudi formalno delovati.

Delite objavo na socialnih omrežjih

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Brezplačna šola v naravi za 178 slovenskih otrok

Rdeča Žoga je 178 otrokom iz 19 slovenskih osnovnih šol omogočila brezplačno šolo v naravi s finančnimi sredstvi, ki smo jih zbrali na lanskoletnem Dobrodelnem golf turnirnju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu (letošnjega je žal odnesel korona virus). Nekatere osnovne šole so morale v preteklem šolskem letu program šole v naravi zaradi korona virusa odpovedati, a bodo otroci, ko se epidemiološko stanje v državi izboljša, brezplačno koristili šolo v naravi v letošnjem letu.

Ustanova Rdeča žoga narisala 70 otroških nasmehov

V humanitarni ustanovi Rdeča žoga smo imeli v decembrskih dneh polne roke dela. Pomagali smo dobrim možem, da so lahko izpolnili vse skrite želje otrok, tudi tistih iz socialno ogroženih družin. Skupaj z božičkom smo prebirali pisma najmlajših iz vse Slovenije in 70 otrokom tudi izpolnili skrite želje, ki so jih v pismo božičku narisali. Pisma 50 otrok smo pridobili s pomočjo Humanitarnega in dobrodelnega društva Trije zimski botri, 20 pisem pa so napisali otroci OŠ Danile Kumar v Ljubljani. Skrite želje otrok smo izpolnili s pomočjo finančnih sredstev, ki smo jih zbrali na letošnjem Dobrodelnem golfu turnirju Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika na Bledu.